Hello world! Або комплекс початкових заходів для розкрутки блогу

Ну ніби все нормально. Блог створив. Кілька цікавих постів написав. Навіть перші коментарі з’явилися. Але цього явно не достатньо. Треба якусь мінімальну оптимізацію зробити, засвітитись перед пошуковими системами і т.д. На всяк випадок нагадую, що цей блог працює на двіжку wordpress.

Я чомусь завжди починаю з Google, мабуть подобається мені їхнє ставлення до web developer’ів. Значить заходимо в Google Webmaster Tools, додаємо сайт, проходимо перевірку, додаємо sitemap. Стоп! А сайтмапу ж в нас нема. Можна робити самому, а можна скачати плагін Google Sitemap Generator. На останню версію wp він став без проблем. З налаштуванням і генерацією теж все плоско. Єдине що поставив ліміт памяті 32М і галочку біля “Modify or create robots.txt file in blog root which contains the sitemap location”. На виході отримав sitemap.xml, sitemap.xml.gz (запакований варіант) і robots.txt з наступним вмістом:

# BEGIN XML-SITEMAP-PLUGIN
Sitemap: http://tanasiychuk.com/sitemap.xml.gz
# END XML-SITEMAP-PLUGIN

Такої конструкції я ще не зустрічав, то ж одразу поліз в WWW з метою підняти experience. Виявляється це такий собі хак, для того, щоб тикнути пошукові системи писком прямо в наш sitemap :). Класно, буду знати.

Далі в мене був перший досвід %) з Яндексівським “Добавить блог или форум“. Будьте уважні, додавати треба не url сайту, а лінк на rss feed. Хай яшка індексує. Побачимо яка від нього піде віддача.

На цьому етапі я згадав, що блогери дуже люблять feedburner.com. Я приблизно уявляв собі для чого цей сервіс і вирішив, що настала пора познайомитися нам тісніше.

FeedBurner – це web сервіс, який транслює через себе чужий RSS потік виправляючи незначні помилки. Крім того він може дати потоку додаткову функціональність (наприклад кнопочку play для підкасту).

“Пропалити” фід дуже просто. На оф. сайті навіть можна скачати відео мануал з записом самого процесу: Show Me How to Burn a Feed. В результаті я отримав ось такий лінк http://feeds.feedburner.com/stfalcon. Ок. Що далі? Далі я знайшов плагін FeedSmith. Він дуже простий і весь його функціонал полягає в переадресації усіх фідів блогу на фід згенерований feedburner. Плюс в тому, що посилання на блозі стоять на рідні фіди. Тобто коли feedburner загнеться (якщо загнеться :)), то я просто відключу плагін і все.

Ще я розмістив на сайті код Google Analitics, щоб збирати статистику по відвідувачах. Але це вже справа смаку. Сервісів по збору статистики багато, який вам більше подобається тим і користуйтесь.

Поки що все. Дякую за увагу! Далі буде ;).

2 thoughts on “Hello world! Або комплекс початкових заходів для розкрутки блогу

  1. Привiт. Я вже досить довго не можу пiдняти власний блог повище. Начебто непогано пишу 🙁

    Я помiтив, що ти трохи тямиш в SEO, ти б не мiг зробити менi кiлька порад? Дякую

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *