Карпатський похід. Операція “Мармороси”

Панорама з Попа Івана (Чорногірського)

Минулого тижня ми з Даною повернулися з походу в Карпати (Мармороським хребтом). Похід був відносно коротким (чотири дні), але доволі цікавим і насиченим. Під катом публікую невеличкий фотозвіт з коментарями.

Стартували з с. Ділове (Рахівський р-н). Цей день ми згаяли очікуючи дозволу від прикордонників, але зате покупалися в р. Тиса і наїлися ожини )).

Другого дня в основному йшли грунтовкою набираючи висоту. Та як тільки звернули з протореного шляху, то зайшли в такі єб*#я, що підйом Таракташською стежиною здався мені дитячим маршрутом. Вже під вечір дійшли до кордону з Румунією і кілька-разів побували в Євросоюзі )).

До обіду третього дня підкорили г. Піп Іван Мармороський (1937 м) і потопали в напрямку г. Мезипотоки. Цього дня я навчився робити перевязку еластичним бинтом та зрозумів за що туристи не люблять ялівець :).

Упродовж усього походу стояла напрочуд чудова погода. Це було трохи дивно, бо в Карпатах важко не потрапити під дощ. Четвертого дня пройшли траверсом г. Міка-Маре і г. Стіг, покуштували парного молочка на полонині Щавлик і стали на доволі мальовничу стоянку.

Фінальними акордами стали підкорення г. Піп Іван Чорногірський (2028 м) і відвідини руїн Білого Слона (польської обсерваторії). Після цього ми спустилися до с. Дземброня, перекусили, сплавились на байдарках по р. Черемош і пішли грітися в сауну :).

Ніби все :). Дякую Грею, Джолі, Слоникові і дівчатам за гарну компанію. Карпати мені дуже сподобалися! Сподіваюся, що незабаром виберемося новий похід ;).

5 thoughts on “Карпатський похід. Операція “Мармороси”

  1. Гарний похід! 🙂
    А яка там процедура отримування дозволу на перебування в прикордонній зоні? Ви попередньо надсилали заяву чи отримали дозвіл прямо на місці?

    • Взагалі там за два тижні треба присилати заповнені форми для отримання дозволу. Але в нашій формі був вказаний інший інструктор, тому довелося чекати керівника частини. Якщо керівник частини на місці і в гарному гуморі, то дозвіл можна отримати протягом кількох годин :).

    • > Треба і собі буде сісти якось перебрати фотки та опублікувати свій фотозвіт.

      Чекаю з нетерпінням!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *