WinXP, regedit and “Open with…”

Ключ на 36Теорія

Ця стаття про те як у Windows XP можна змінити програму, що за замовчуванням відкриває той чи інший тип файлів. З інструментів знадобиться regedit і F3.

Практика

Минулого тижня NetBeans 6.5 повідключав половину модулів після закачки апдейтів. Я довго з тим не грався, просто скачав з сайту 6.5.1 для php, деінсталював 6.5, видалив з “Documents and Settings” папки налаштувань “.nbi”, “.netbeans”, “.netbeans-registration” (інакше реінстал не допомагав) і встановив 6.5.1.

Після цього файли з розширенням .php перестали за замовчуванням відркриватися в NetBeans. Попереднього разу асоціацію я задавав вручну через “Open with…”. Тепер же NetBeans просто не з’являвся в списку аплікух. Тобто я тикав WinXP носом в його netbeans.exe, тиснув ОК і спостерігав як нічого не відбувалося :).

Сьогодні це мене дістало остаточно (ну бо дійсно незручно) і я поліз в реєстр. Ітак:

  1. В “HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.php\OpenWithList” є список програм які асоціюються з розширенням .php. Щось назразок “a” => “netbeans.exe”, “b” => “notepad.exe” і т.д. Також є змінна “MRUList” в якій зберігається пріоритет цих програм. Наприклад, “ba” – спочатку notepad, а потім ntebeans.
  2. В “HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Applications” є список скорочених назв аплікух. Шукаю “netbeans.exe”, відкриваю “shell\open\command” і бачу, що там прописаний старий шлях до 6.5 – “C:\Program Files\NetBeans 6.5\bin\netbeans.exe”, 6.5.1 встановився в директорію “C:\Program Files\NetBeans 6.5.1\bin\netbeans.exe”. Міняю ручками шлях.
  3. В “HKEY_CLASSES_ROOT\php_auto_file\shell\open\command” теж прописанний старий шлях. Знову міняю на новий.
  4. Те саме роблю в “HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.php\OpenWithList”.
  5. Вилучаю невірний шлях в “HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\ShellNoRoam\MUICache”.
  6. Мабуть я десь все-таки напартачив, бо після цього всього довелось все одно через “Open with…” вибирати NetBeans для файлів з розширенням “.php”. Але тепер він вже зразу був присутній у списку аплікух (як рекомендований).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *